Ders Çalışırken Yapılan Hatalar

16.03.2015 2056

DERS ÇALIŞIRKEN YAPILAN HATALAR!!!!!!!

·       Yanlış okul ya da alanda okumak. Başaramayacağınız bir işe girerseniz zaten başaramazsınız.

·       Hedef belirlemeden çalışma.

·       Düzenli sürekli ders çalışmamak.

·       Konuları biriktirerek yazılıdan yazılıya ders çalışma.

·       Yatarak, uzanarak, evin farklı yerlerinde ve müzik dinleyerek ders çalışmak,  çalışma verimliliğini azaltır.

·       Ders çalışırken çok ara vermek ya da başka şeylerle uğraşmak.

·       Öğretmen, ders sevme-sevmeme. Hayatta her şey sevgi ile gitmez, yapılmaz. Öğrencilerin derslere sevgiden çok gereklilik olarak bakması gerekir.

·       Dağınık bir kafayla ders çalışmak verimliliği azaltır.

·       Yorgunken, açken ve uykusuzken yapılan çalışmalar verimliliği düşürür.

·       Önyargılar, korkular ve zaten yapamıyorumlar derslerde başarılı olmamızı engeller.

·       Kendine çok güvenmek zaten yaparım demek. Önyargı ve korku nasıl ders çalışmayı engelleyen olumsuzluklardan ise kendine çok güvenmekte çalışmamayı ve yeteri kadar dersleri dikkate almamayı getirir.

·       Sürekli başarısızlığın nedeni olarak başkalarını görmek ve kendine toz kondurmamak. Öğretmen anlatamıyor vb. şeylerle kendi eksikliğini örtmek.

·       Özellikle sayısal derslerde temel ve konu eksikliği Birçok derste bir önceki konuyu öğrenmeden bir sonraki koyuyu tam öğrenemeyiz

·       Yüzeysel olarak çalışma ve öğrendiğini sanmak. Özellikle sayısal derslerde birçok öğrenci anlık olarak öğrendiğini ve unutmayacağını sanar ama bu öğrendiklerin in çoğunu birkaç saat geçmeden unutur.

·       Konuyu tam öğrenmeden sadece soru çözerek konuyu öğrenmeye çalışmak doğru bir yöntem değildir.

·       Konuları, dersleri parça parça ve birbirinden kopuk görmek.

·       Neden sonuç bağlantısını kurmadan ders çalışma. ( Çoğu dersin konuları neden sonuç ilişkisi ile birbirine bağlıdır. Bu şekilde bağ kurarak çalışmak öğrenmeyi kolaylaştırır.)

·       Çalışılan dersi tam anlamamak yorum yapmamak ve örneklememek; hem öğrenmede kalıcılık sağlamaz hem çabuk unutturur.

·       Zihni tekrar yapmama. (Boş zamanlarda zihnimizden tekrar yapmamız gerekir )

·       Anlamadan öğrenmeden not tutma ya da yazılanları tekrar yazma.